Jens-Reidar Larsen

Jens-Reidar Larsen ble født 8. mai 1895, i Dronningensgt. 39 - Kristiansand. Denne adr. huser i dag et kunstgalleri.

Han vokste opp i Levanger ( 2-13 år ) hvor faren var postmester.  

Etter at han hadde avsluttet sine økonomstudier på handelhøyskolen i Bergen i 1914 ( 19 år ), mottok han ett reisestipend på kr. 900.-. På grunn av krigen kunne han ikke ta i bruk pengene med en gang, men etter krigen bød det seg en murlighet.

Den unge mannen var lite lysten på å bruke pengene på selve reisen, og ventet derfor til han fant en båt hvor kaptenen var villig til å ta ham med gratis. Drømmen var England, men denne båten hadde kurs for Frankrike og Bordeaux. Her gikk Jens-Reidar Larsen i land en dag i 1919 ( 24 år gammel.)

På anbefaling fra den norske konsulen i Bordeaux, reiste han så noen mil nordover til Cognac for å søke jobb. På denne tiden var det mange skandinaver som bodde og jobbet Cognac. Jens-Reidar fikk jobb hos en liten, men velatebert produsent.

Han hadde ikke helt gitt opp planene om å reise til England. Men da han traff en ung fransk-belgisk pike som han forelsket seg i, og senere giftet seg med, bestemte han seg for å bli.

Unge Larsen fikk fort ord på seg i distriktet, og la seg etter opp nok penger ti å satse på egen virksomhet.

I 1926, 31 år gammel, kjøpte han et lite Cognac-hus- Joseph Gautier. Han fant fort ut at det var tre andre produsenter i distriktet med samme navn, og selv om han solgte noen flasker, skjønte han at et navnskifte måtte til.

Deretter lanserte han sin egen "Larsen" cognac, som på kort tid ble stor i Skandinavia-og i Norge spsielt

Deres første kunde var faktisk et apotek i Trondheim, som trenkte noen ekstra flasker til lagret av medisinbrennevin! Disse to tingene-at han tok sitt norske navn, og at han solgte cognac til et ett apotek-førte tl at de store produsentene som Martell, Hennessy etc. omtalte Larsen som "the crazy and mad norwegin".

De var i ihvertfall selv enige om at larsen var lettere å uttale på flere språk enn f.eks. Courvoisier, og at dette ville bli en "hit" i Skandinavia.

I 1928 kom Jean Larsen til verden.Han tok doktor-grad i økonomi ved universitetet i Bordeaux i 1956 - 28 år gammel.

Deretter startet han å arbeide for sin far - ble Genral Manager i 1966 og President i 1972.

Allerede i 1957 - etter ett år i firmaet - dro han til Columbia, for å kontrollere tappingen av Larsen Cognac i dette området. Her benyttet han muligheten til å finpusse det spanske språket, og å lære seg andre kulturer.

På samme tid ble Vikingeskipet lansert.

Noen år senere, etter at Jean kom tilbake til Cognac, bestemte far og sønn seg for å satse skikklig på østen. Det skulle satses spesielt på Vikingskipet, som har vært Larsens "flaggskip" siden de ble satt i produksjon. Etter noen år var Vikingeskipene å se over hele Asia.

Senere - i 1980 - ble også Nord - Amerika et stort satningsområdet for Larsen.

Gamle Jean er fortsatt "still going strong", men firmaet drives nå videre av hans sønner - Nicholas og Frederic. Frederic ( 46 år ) er i dag gift med Lisbeth fra Norge. Sammen har de to sønner.

Larsen er blant Cognac`s 6-7 største produsenter, med en produksjon på ca.2,5 mill.flasker - 200 mill. fr. Franc - hvorav nærmere 1/3 går til det nordiske marked. Larsen eksporterer til mere enn 80 land veren over.

 

 

 

 

 

 

                             

 

 

 

 

 

 

Med vennlig hilsen
Vidar Andreassen

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Kenneth Arvidson | Svar 13.01.2019 18.03

Hej!
Jag har massor av olika Larsen Cognac flaskor.

Är du intresserad av att köpa?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 18:55

Har også ei sånn flaske liggende og lurer selvfølgelig også på va den er verd

...
19.08 | 18:06

Hei jeg har en del vikingskip (30)p som jeg ønsker å selge. kan noen av dere hjelpe meg med og sette pris på disse edle dråper? Jeg har et bilde jeg kan sende

...
17.05 | 16:27

Hei.Jeg har ikke fått noe svar om flaskens verdi.

...
10.05 | 12:46

Hei, ser det er mange som spør om verdien her men har noen fått et svar om verdien på flaskene?

Mvh Arne

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE